Pradžia
Renginys

Paskaita „Beigeliai ir įdaryta žuvis: žydų virtuvė ir kaip ją suvokia ne žydai“

2023 Rugsėjo 28 d. 17:00—18:00 Konferencijų salė
Pradžia
*photo*

Rugsėjo 28 d.  17 val. bibliotekos Konferencijų salėje vyks paskaita „Beigeliai ir įdaryta žuvis: žydų virtuvė ir kaip ją suvokia ne žydai“. Paskaitos dalyvių lauks pažintis su (ne)pažįstama žydų virtuve ir paplitusiais stereotipais apie aškenazių kulinariją, maisto ruošimo ypatumus, žydų valgymo tradicijas ir papročius. Gal nuskambės neįprastai, bet maisto stereotipai gana taikliai atskleidžia etninius ir religinius prietarus ir yra svarbi, charakteringa mūsų artimų kaimynų žydų įvaizdžio dalis ne žydų gyventojų akyse.

Dalyviai: Latvijos universiteto Judaikos studijų centro projektų vadovė dr. Svetlana Pogodina (Latvija).

Renginys yra tarptautinio žydų kultūros festivalio „Šalom visuos kraštuos“ dalis.
Paskaita bus skaitoma anglų kalba su vertimu į lietuvių kalbą.

Informuojame, kad renginio metu gali būti fotografuojama ir filmuojama. Renginio dalyviai gali būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose, kurie bus skelbiami socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje.

Į viršų